Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2016

Turska, čini se, može računati na povlaštenu cijenu ruskog plina

Turska može računati na pogodnosti pri kupnji ruskog plina, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak. O kolikom se popustu radi još nije određeno, ovisit će o količini potrošnje...

Što se tiče nekih drugih zemalja - primjerice, Ukrajine - njima o pogodnostima pri kupnji našeg plina ne vrijedi niti razmišljati.

Formulu za popust za Tursku tek treba finalizirati, rekao je Aleksandar Novak u intervjju za TV kanal Rossija 24, prenosi RG. "Do danas je formula formulirana samo u obliku načela. U cjelini smo spremni na daljnje korake... Sada će se nastaviti rad između naših tvrtki", rekao je ministar.

Rusija i Turska potpisale su prije nekoliko dana ugovor o projektu plinovoda "Turski tok". Prema riječima predsjednika Vladimira Putina, u okviru tih pregovora bio je postignut dogovor i o davanju popusta na plin.

No ukrajinska strana neće dobiti nikakve pogodnosti. Za to nema nikakvih pretpostavki, rekao je Aleksandar Novak. "Zato što je prema formuli cijene po postojećem ugovoru između "Gazproma" i "Naftogaza" cijena apsolutno konkurentna, i čak je na nižoj razini od cijena koje trenutno postoje na europskom tržištu", rekao je Novak.

Ranije je priopćeno da su Rusija i Bjelorusija postigle kompromis po pitanju cijene opskrbe ruskim plinom. "Svi uvjeti su utvrđeni, najvažniji od uvjeta je taj da svi dugovi budu isplaćeni i plin će se naplaćivati prema cijeni usklađenoj s formulom koja je dosad korištena", rekao je ministar, prenosi RBTH.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram