Zatvori
Poslovni Puls
22/09/2016

Zeleno svjetlo za turističko ulaganje Švicaraca i Brada Pitta u Šibenik

Gradsko vijeće Šibenika na jučer održanoj sjednici prihvatilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika. Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta...

Ovom odlukom otvoren je put poznatom holivudskom glumcu Bradu Pittu za gradnju vila vrijednih 2 milijarde eura. Podsjetimo, Brad Pitt je početkom rujna posjetio Šibenik, a u Zablaću bi navodno uložio u kopleks luksuznih vila koje bi gradio prema projektu arhitekta Nikole Bašića i u partnerstvu sa Švicarcima, piše HRT.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izjavio je da je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline, gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura.

Planiraju se i prateći sadržaji, primjerice igralište za golf i tematski park, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata. Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt, pokazat će vrijeme, kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram