Zatvori
Poslovni Puls
02/09/2016

ODLIČNO: Od jučer više nema mjesečne naknade za radijsku frekvenciju!

Iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (Hakom) izvijestili su da korisnici telekomunikacijskih usluga s mjesečnom pretplatom od četvrtka, 1. rujna više ne plaćaju 5 kuna mjesečne naknade za radijsku frekvenciju...

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture donijelo je izmjene Pravilnika o plaćanju naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra, koje se osim za korisnike određenih komunikacijskih sustava odnose i na cjelokupno građanstvo, odnosno privatne i poslovne korisnike.

To znači da se ukida odredba koja određuje naknadu za krajnju radijsku postaju u pretplatničkom sustavu plaćanja, u iznosu od 60 kuna godišnje.

Time će se korisnicima s mjesečnom pretplatom smanjiti financijsko mjesečno opterećenje za 5 kuna, a koje im je u ispisu mjesečnih računa bilo prikazano kao naknada za radijsku frekvenciju.

Kako bi se potaknula konkurentnost i povećala uporaba radiofrekvencijskog spektra u frekvencijskim pojasevima 3, 5, 10 i 26 GHz naknada za uporabu radiofrekvencijskog spektra za mreže točka-više točaka smanjena je na manje od polovine trenutačnog iznosa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram