Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2016

Sinj postaje konkurentno turističko odredište

POVEZANE OBJAVE:

U petak, 12. kolovoza 2016. u Sinju je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Sinj u sridu“ čijom će se provedbom revitalizirati kulturna baština Grada Sinja. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su: ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti gradonačelnice grada Sinja, Kristina Križanac, gradonačelnik grada Vukovara, Ivan Penava, gradonačelnik grada Trogira, Ante Stipčić, gradonačelnik grada Trilja, Ivan Šipić i drugi gosti...

Nakon Šibenika, Virovitice i Suhopolja, ovo je četvrti potpisani ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru EU natječaja „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Vrijednost projekta iznosi 71.637.539,30 kuna, a bespovratnim sredstvima EU fonda financirat će se ukupno 56.843.992,20 kuna.

Ministar Tolušić istaknuo je važnost projekta za Grad Sinj, ali i cijelu Cetinjsku krajinu: „Ovim projektom Sinj će postati turistički dragulj i nezaobilazno mjesto koje će posjećivati veliki broj ljudi, a osim obnove objekata kulturne baštine, projekt će doprinijeti jačanju gospodarstva u ovoj regiji.

Projekt „Sinj u sridu“ obuhvaća obnovu, rekonstrukciju i revitalizaciju Tvrđave Grad, Tvrđave Kamičak i kule sa satom, Muzeja Cetinske krajine te obnovu ulica povijesne cjeline Sinja. Ova revitalizacija bit će osnova za razvoj niza tematski povezanih kulturnih i turističkih sadržaja poput festivala, predstava, prezentacija tradicijskih zanata i proizvoda i sl., koji će se održavati tijekom cijele godine. Projekt će biti popraćen i intenzivnim marketinškim i promotivnim aktivnostima čime će Sinj i Cetinska krajina postati prepoznatljivi na turističkom tržištu i moći će konkurirati popularnim priobalnim destinacijama.

Revitalizacija kulturne baštine, osim što će unaprijediti kulturni i gospodarski život grada Sinja i Cetinske krajine, potaknut će i razvoj hotelijerstva, ugostiteljstva, uslužnih i servisnih djelatnosti te time neposredno podići kvalitetu života lokalnog stanovništva, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram