Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2016

Moskva se boji politizacije projekta "Sjeverni tok 2"

Ruski ministar vanjskih poslova naglasio je da bi izgradnja plinovoda mogla riješiti problem tranzita plina u Europu...

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na sastanku s njemačkim kolegom Frank-Walterom Steinmeierom u Jekaterinburgu rekao je da će provedba projekta "Sjeverni tok-2" doprinijeti diversifikaciji opskrbe plinom.

"Mi smo, kao i europski partneri koji zajedno s Gazpromom razvijaju ovaj projekt, uvjereni da će on doprinijeti diversifikaciji puteva opskrbe plinom na europski kontinent i u cjelini se uklopiti u program razvoja europske plinske infrastrukture koja postoji u EU i odgovara glavnom cilju EU - stvaranju energetskog saveza", rekao je Sergej Lavrov, prenosi Izvestija.

Prema mišljenju ministra, izgradnja plinovoda pridonijet će provedbi pariških sporazuma o klimatskim promjenama i mogla bi riješiti problem tranzita plina u Europu.

"Naravno, njegova će realizacija biti još jedan doprinos ispunjenju sporazuma postignutih na Pariškoj konferenciji o klimatskim promjenama o smanjenju emisija štetnih sastojaka u atmosferu", dodao je šef ruske diplomacije.

Osim toga, Moskva se boji politizacije ovog projekta te se nada da će u njegovoj provedbi zdrav razum nadvladati politiku.

S druge strane, Frank-Walter Steinmeier istaknuo je da Gazprom i europske tvrtke moraju sami riješiti pitanja dozvola za gradnju plinovoda "Sjeverni tok-2". "Politika se ne bi trebala miješati", rekao je njemački ministar vanjskih poslova.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram