Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2016

Coca-Cola izvela zanimljivu marketinšku akciju u Dubrovniku

Jedinstvena replika velike Onofrijeve fontane, jednog od najpoznatijih simbola Dubrovnika, sastavljena od praznih bočica Coca-Cole predstavljena je na Trgu oružja unutar dubrovačkih gradskih zidina...

Replika je zamišljena kao jedinstven okvir za umjetničko izražavanje i promidžbu ljepota Grada te će svi zainteresirani u razdoblju od 20. srpnja do 15. kolovoza moći oslikati praznu bočicu Coca-Cole dubrovačkim motivima, koja će zatim postati dijelom replike.

“Veselimo se biti dijelom ovoga projekta koji promiče mjesnu kulturu i bogatu baštinu. Naime, upravo nam je Onofrijeva fontana i jedan od najljepših dubrovačkih motiva, poslužila kao nadahnuće za tu zamisao. Za nju smo se odlučili i iz simboličkih razloga s obzirom na to da je Onofrijeva fontana kroz povijest imala sličnu ulogu kao i Coca-Cola, a to je u prvome redu osvježenje“, izjavio je Jakša Maganić područni rukovoditelj prodaje Coca-Cole za Hrvatsku.

Izrada i postavljanje replike Onofrijeve fontane proizišli su nakon uspješnog predstavljanja posebno stilizirane aluminijske bočice s motivima Grada Dubrovnika. Na taj je način tvrtka željela potaknuti lokalnu kulturu i umjetnost te pritom povezati dvije marke – Coca-Colu kao najpoznatiju svjetsku robnu marku pića te Dubrovnik kao najprepoznatljiviji simbol Hrvatske na međunarodnoj razini.

“Iznimna nam je čast i veliko priznanje što je Coca-Cola u Hrvatskoj ponovno prepoznala naš grad te odlučila ponuditi Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika zanimljiv sadržaj te da budu dijelom toga jedinstvenog projekta. Vjerujem da će ova instalacija izazvati veliko zanimanje i angažman svih zainteresiranih, a s obzirom na to da je Dubrovnik jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske s bogatom kulturnom baštinom s nestrpljenjem očekujemo vidjeti kreativne radove i motive našega prekrasnoga grada“, izjavio je Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Partnerom je projekta i Gaella Gottwald, stručna suradnica Grada Dubrovnika, poznata umjetnica i slikarica koja djeluje u sklopu kompleksa Lazareti, koja je ujedno pozvala sve, a poglavito umjetnike i različite umjetničke udruge da se odazovu u što većemu broju.

„S pomoću ovoga jedinstvenog okvira Dubrovčani i dubrovački umjetnici mogu nam na inovativan način prikazati svoje viđenje te otkriti motive Grada za koje smatraju da trebaju pronaći svoje mjesto na replici Onofrijeve fontane. Ona će ujedno biti zborno mjesto različitih kreativnih izričaja i tehnika te obuhvatiti, koliko je to moguće, svu ljepotu i veličanstvenost Grada te pozivam sve kreativce da ne propuste prigodu te sudjeluju i ovome obliku umjetničkoga izražavanja“, izjavila je Gaella Gottwald.

Prazne bočice Coca-Cole oslikavat će se u sklopu kompleksa Lazareti u prvoj lađi, svaki radni dan od 10 do 14 sati. Bočice će se jednom dnevno na replici mijenjati te će se postojeće staklene zamijeniti oslikanima. Nakon završetka oslikavanja stručni žiri odabrat će deset najljepših motiva, među kojima će se birati pobjednički rad koji će krasiti naljepnicu posebnog Coca-Colina izdanja u 2017.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram