Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2016

Kina i SAD zajedno u borbi protiv cyber kriminala

Kina i SAD u utorak su u Pekingu održali drugi razgovor o cyber kriminalu. Državni vijećnik i ministar javne sigurnosti Guo Shengkun pohvalio je napredak koji je postignut nakon prvog razgovora, održanog u Washingtonu prošle godine...

Suradnja u cyber sigurnosti je u interesu Kine, SAD-a i drugih zemalja, izjavio je Gao, podržavši razgovor kao glavni mehanizam suradnje.

Na sastanku su sudjelovali podtajnica Ministarstva za domovinsku sigurnost Suzanne Spaulding i Bruce Swartz, zajmenik pomoćnika državnog tužitelja i savjetnik za međunarodne odnose pri Ministarstvu pravosuđa. Oni su predstavljali tajnika Jeha Johnsona i državnu tužiteljicu Lorettau Lynch koji nisu mogli prisustvovati zbog događaja koji se odvio ovu nedjelju u floridskom Orlandu.

SAD i Kina imaju mnogo zajedničkih interesa u cyber sigurnosti i američka vlada vjeruje kako dvije strane mogu pretvoriti svoja neslaganja u suradnju, izjavili su dužnosnici. Pozvali su na nastavljanje razmjene, kao i ojačani kontakt putem hitnih linija, dijeljenje informacija i suradnju na određenim slučajevima.

Dvije strane odobrile su plan za hitnu liniju te su se složili oko održavanje trećeg dijaloga u Washingtonu krajem ove godine.

S delegacijom se također sastao Meng Jianzhu, član Politbiroa CK KPK i čelnik Komisije za političke i pravne poslove pri CK KPK.

Izvor: China Radio International

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram