Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2016

Arenaturist će upravljati hotelima u Njemačkoj i Mađarskoj?

PPHE Hotel Group Limited, kompanija koja upravlja poznatim brendom Park plaza, objavila je rezultate ponude za preuzimanje Arenaturista...

Ponudu zaključenu 27. travnja prihvatilo je 630 dioničara. Kao rezultat ponude, PPHE je stekao 75.980 dionica, što predstavlja 3,48 posto upisanog temeljenog kapitala Arenaturista, priopćeno je iz PPHE.

Dodatno, 29. travnja, PPHE je prodao 12 posto upisanog temeljnog kapitala Arenaturista dvama institucionalnim investitorima; 9 posto prodano je Allianz ZB d.o.o., društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, dok je 3 posto prodano PBZ Croatia osiguranje d.d., društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom. Po završetku ponude te prodaje dionica dvama institucionalnim investitorima, PPHE trenutačno raspolaže s 1.432.343 dionica što je 65,63 posto.

"Zadovoljni smo rezultatima Ponude. Reakcija dioničara koji su odlučili zadržati dionice pokazuje nam da smo na pravom putu te da imamo njihovu podršku za buduće planove za Arenaturist", izjavio je Boris Ivesha, predsjednik Uprave i glavni direktor (CEO) PPHE Hotel Group Limited.

PPHE namjerava prebaciti dionice Arenaturista s Redovitog na Službeno tržište Zagrebačke burze. Predviđa se da će time pristup dionicama imati veći broj investitora, povećat će se likvidnost u trgovanju dionicama Arenaturista, osnažit će se korporativni profil Arenaturista i osigurat će se veća fleksibilnost za rast tvrtke. Namjera PPHE-a jest razviti Arenaturist u vodeću hotelsku kompaniju u Srednjoj i Istočnoj Europi s poslovnim modelom koji uključuje vlasništvo i upravljanje nad vlastitim smještajnim kapacitetima te upravljanje hotelskim kapacitetima u vlasništvu drugih, prije svega onih pod franšizom brenda Park Plaza.

PPHE namjerava Arenaturistu priključiti hotele i hotelske operacije koje imaju u Hrvatskoj te one koje posjeduju u Njemačkoj i Mađarskoj. Arenaturist će koristiti Park Plaza brend u Hrvatskoj, Njemačkoj te drugim zemljama u Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi. To će Arenaturistu omogućiti akvizicije i razvoj novih hotela te sklapanje novih ugovora o upravljanju s hotelima u navedenim regijama, poručuju iz PPHE.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram