Zatvori
Poslovni Puls
28/04/2016

Peking u fokusu svjetske autoindustrije

Veliki proizvođači automobila prihvaćaju kinesko rastuće tržište te ciljaju na veliki uspjeh s hibridima i lokalno proizvedenim automobilima. Tako se bar čini na kineskom najvećem sajmu automobila - Auto China, koji je nedavno otvoren u Pekingu...

Prvog dana ovogodišnjeg Pekinškog sajma automobila luksuzni brend Cadillac predstavio je svoj lokalno proizvedeni benzinac XT5 SUV koji se na kineskom tržištu pojavio ovog mjeseca. Predsjednik Cadillaca Johan de Nysschen izjavio je da je Kina važna za globalizaciju ovog brenda.

"No istovremeno morate shvatiti da je Kina velika zemlja i situacija na koju se uglavnom nailazi u gradovima prvog i drugog reda možda će biti sasvim drugačija u gradovima treće, četvrte i pete razine. I možda ćete zapravo završiti s raznovrsnom strategijom koja u biti istovremeno obuhvaća sve ove alternative. I sigurno možemo očekivati u gradovima kao što je Peking gdje trošak ulaska možda uistinu bude daleko viša mješavina električnih vozila koji imaju potpuni pogon na bateriju.

Bivši direktor još jednog automobilskog brenda Infiniti dodao je da će XT5 ove godine biti veliki pokretač za rast brenda na tržištu, zajedno s njihovim sedanom CT6. Također je izrazio uvjerenje da će u 2016. prodaja Cadillaca porasti za 25 posto u odnosu na prošlu godinu.

Chery Jaguar Land Rover, zajednički pothvat kineskog autoproizvođača Chery i Jaguar Land Rovera, podružnice indijskog Tata Motorsa, predstavili su XFL model koji je posebno namijenjen kineskom tržištu. Njegov predsjednik Murray Dietsch izjavio je da imaju planove za hibridna vozila u budućnosti te izrazio sigurnost u lokalno proizvedene automobile.

"Naša prodaja automobila CJLR ove godine stvarno se ubrzava, prva tri mjeseca bila su fantastična i očekujemo da će biti sjajno do kraja godine. Zapravo 50 posto automobila koje proizvedemo ove godine ćemo i prodati i to će zapravo biti lokalizirana vozila i mislimo da će ovaj automobil igrati važnu ulogu u tome."

Još jedan vrhunac događaja je raznovrsnost predstavljenih terenaca budući da postaju sve popularniji na kineskom tržištu.

Haval, proizvođač SUV-ova povezan s domaćim kineskim brendom Great Wall, ove godine je predstavio svoj posljednji model H7. Pierre Leclercq, potpredsjednik i direktor njihovog centra za dizajn izjavio je da je postignut veliki napredak.

"Znate da je konkurencija nešto s čime svaki brend mora živjeti, nitko se ne bi trebao bojati i mislim da je ovo zanimljivo vrijeme ovdje u Kini, kakve odluke radimo sada. Rekao bih da nam dobro ide, poboljšavamo se malo po malo svaki dan kako naš slogan kaže. Mislim da radimo puno poboljšanja u kvaliteti, podešavanju i zadnjoj obradi, također ulažemo puno u istraživanje i razvoj."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram