Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2016

Zagrebačka tvrtka Qualia u utrci za Red Herring Top 100 nagradu

Tvrtka Qualia, koja se bavi razvojem softvera za poslovnu inteligenciju i vizualizaciju poslovnih podataka, nakon duljeg procesa selekcije i ocjenjivanja izabrana je kao finalist za Red Herring Top 100 nagradu. Radi se o prestižnoj listi koja nagrađuje privatne kompanije iz područja Europe koje najviše obećavaju s obzirom na rezultate u 2015. godini...

Urednici Red Herrring tima izabrali su među stotinama kompanija iz Europe one najinovativnije. Sve nominirane tvrtke, uključivši Qualiu, procijenjene su temeljem 20 glavnih kvantitativnih i kvalitativnih kriterija – poput traga na tržištu, dokaz koncepta proizvoda, financijski uspjeh, tehnološke inovacije, socijalne vrijednosti, kvaliteta menadžmenta, integracija u vlastitu industrijsku granu ili sposobnost izvršenja strategije.

Jedinstvena procjena tvrtke rađena je temeljem realnih pokazatelja poslovanja, što je omogućilo Red Herring timu da ne potpadne pod utjecaj eventualne “medijske buke” oko nekih tvrtki – to ovu listu čini vrijednim instrumentom za otkrivanje najvećih poslovnih prilika u industriji.

“Ova godina bila je sjajna, iznad svih očekivanja” izjavio je Alex Vieux, izdavač i izvršni direktor Red Herringa.

Nastavlja, “Postoji mnogo izuzetnih tvrtki koje proizvode doista inovativne proizvode u Europi. Bilo nam je vrlo teško suziti izbor na 100 finalista. Qualia izgleda vrlo obećavajuće i prema tome zaslužila je biti finalistom. Znamo da će finalisti 2016 izrasti u vrhunske kompanije koje će sigurno ostaviti traga na tržištu”

Hrvoje Smolić, direktor Qualie poručuje kako je svako priznanje ugodan način da kao odgovorna osoba u tvrtki saznaš padaju li tvoje ideje globalno na plodno tlo. “Činjenica da smo u prošloj godini ostvarili više nego dvostruko veće prihode u odnosu na 2014. te da danas u svijetu naš softver za poslovnu inteligenciju i analitiku – BusinessQ - koristi preko 4000 kompanija sigurno je utjecala i na ovo priznanje”, ističe.

Mjesecima prije ove objave, Red Herring je obradio preko 1200 kompanija iz područja telekomunikacija, sigurnosti, cloud rješenja, softvera, hardvera i ostalih industrija.

Finalisti su pozvani da prezentiraju svoje pobjedničke strategije na Red Herring Eurospkom forumu u Amsterdamu 11-13- travnja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram