Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2016

Hrvatska ne iskorištava puni potencijal vjerskog turizma

Hrvatska je poznata po svojoj sakralnoj baštini. No, kako ju uključiti u turističku ponudu? Korejci, Talijani, Španjolci - doći u Zagreb, a ne proći kroz katedralu - gotovo je nezamislivo. Milijun ljudi godišnje kroz nju prođe, velikim dijelom to su upravo turisti...

Bogata sakralna baština, Hrvatskoj je adut za vjerski turizam. Njome se može pohvaliti i Marija Bistrica. Više od 130 godina u obitelji Hubicki izrađuju se licitari. Ti tradicijski obrti imaju draž. Draž je upravo ta da su dio naših sajmova, naših noprošteništa, rekla je Vlasta Hubicki, vlasnica medičarskog obrta u Mariji Bistrici.

Kako bi svi, od crkve do lokalnog stanovništva, imali koristi, turističke zajednice imaju važnu ulogu. Mi smo se uključili u razne aktivnosti preko turističke zajednice HTZ-a, u PPS destinaciju, sva moguća udruživanja da nekako produžimo sezonu, rekao je Josip Melički, predsjednik Turističke zajednice Marije Bistrice. To bi željeli i stanovnici Aljmaša.

U Aljmaško svetište dolazi se dulje od 3 stoljeća. Potencijal vjerskog turizma prepoznat je i u resornom ministarstvu, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram