Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2016

Dubrovnik će ljetnu zaradu usmjeriti na poticanje zimskog turizma

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s radnom skupinom zaduženom za kreiranje i razvijanje slike Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije koja okuplja direktore prodaje dubrovačkih hotela, predstavnike turističkih agencija i ugostitelja...

Prema mišljenju većine turističkih djelatnika glavni problem je nedostupnost destinacije, stoga je odlučeno da se ide u nastavak pregovora s aviokompanijama koje će Dubrovnik povezati s Frankfurtom, Londonom i Istanbulom tijekom cijele godine, sa po tri tjedne rotacije tijekom zime. Nastavno na to, odlučeno je kako će se subvencionirati prazna sjedala od prosječne popunjenosti do točke isplativosti u iznosu od po 100 eura odnosno 100 funti po sjedalu za Frankfurt i London.

Kroz kreiranje novih programskih sadržaja i potrebnih usluga za zimski turizam, namjera je promijeniti percepciju grada kao ljetne odmorišne destinacije i ponuditi cjelovit zimski proizvod tako što bi se kroz Dubrovački zimski festival obuhvatilo razdoblje od studenog do ožujka, odnosno od Adventa do Uskrsa, s kvalitetnim programom.

Okupljena radna skupina smatra korektnim da se boravišna pristojba u sezoni korigira, a da se višak sredstava namjenski utroši upravo na zimski program. Bilo bi to dvije kune po noćenju za hotelijere i kuna po noćenju za privatni smještaj, a Zračna luka bi također sudjelovala sa svojim već postojećim poticajima za zimske letove.

Na taj bi se način, osim Grada i Turističke zajednice i turistička privreda direktno uključila u financiranje zimskog programa koji bi u konačnici privukao goste iz cijelog svijeta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram