Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2016

NE na radnom mjestu: Od sada oprezno prilikom slanja privatnih emailova i poruka

Poslodavci smiju čitati privatne poruke zaposlenika ako su poslane putem maila ili programa za 'chat' tijekom radnog vremena, presudio je Europski sud za ljudska prava...

Sud je donio ovu presudu na osnovu slučaja rumunjskog inženjera koji je dobio otkaz nakon što je koristio Yahoo Messenger ne samo da bi komunicirao sa svojim profesionalnim kontaktima, nego i da bi slao poruke svom bratu i zaručnici, navodi britanski BBC.

Neimenovani inženjer otpušten je 2007. godine, a vjerovao je da će Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu stati na njegovu stranu jer mu je poslodavac ugrozio privatnost. No, sud se priklonio poslodavcu te utvrdio da 'nije nerazumno da poslodavac želi potvrditi da li zaposlenici obavljaju svoje profesionalne zadatke tijekom radnog vremena'.

Sudac je tako odbacio tvrdnju zaposlenika da je njegovo pravo na privatnost prekršeno jer je na taj način kompromitirana njegova privatna korespondecija.

Izvor: BBC/HRT

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram