Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2016

Lyft od General Motorsa dobio 500 milijuna dolara za razvoj samovozećih automobila

Američki automobilski div General Motors (GM) udružio se s Uberovim konkurentnom i pružateljem prijevozničkih usluga Lyftom kako bi napravili flotu automobila bez vozača...

GM ulaže 500 milijuna dolara u Lyft u sklopu inicijative prikupljanja milijarde dolara i preuzet će jedno mjesto u Upravi tvrtke iz San Franciscu, piše BBC.

Brojne tehnološke kompanije, na čelu s Googleom, razmatraju mogućnost proizvodnje automobila bez vozača. Navodno i Apple proizvodi prototipe takozvanih autonomnih vozila. U ovaj koncept ulažu i proizvođači automobila, između ostalih Daimler i Tesla.

Zajednički projekt ove GM-a i Lyfta usredotočit će se na dvije glavne točke. Prva je "zajednički razvoj autonomnih vozila na zahtjev". Obje kompanije vjeruju da će zajedno cilj ostvariti puno brže nego da rade samostalno. Smatraju da će se mobilni svijet više promijeniti u idućih pet godina, nego u proteklih 50.

Druga glavna točka je jednostavniji pristup najmu GM-ovih vozila za vozače Lyfta.

Tvrtke koje rade na razvoju autonomnih vozila suočene su s brojnim problemima. Tehnološki problemi su prevladivi, ali znatno su veći izazov regulatornim problemima, osobito etički i sigurnosni problem odgovornosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram