Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2016

Dubrovnik ušao u 2016. godinu s rekordnim turističkim rezultatima

Prema podacima lokalne Turističke zajednice, u Dubrovniku je 2016. godinu dočekalo 4472 gosta, što je 17 posto više nego za doček 2015. godine. Uz domaće najviše je bilo gostiju iz susjedne Bosne i Hercegovine zatim Slovenije, Bugarske, Albanije, Portugala, Njemačke, SAD-a, Crne Gore, Španjolske i Italije.

U prosincu je najviše gostiju bilo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, SAD-a, Koreje, Albanije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije i Njemačke.

"Uspjeli smo skrenuti pozornost na Dubrovnik kao zimsku destinaciju, a to potvrđuje i britanski Telegraph, koji nas je svrstao među najboljih 10 "city break" odredišta, kao i uvrštavanje u top 10 blagdanskih destinacija. Također, nakon trogodišnjih pregovora vratili smo zračnu liniju Frankfurt-Dubrovnik od zime 2016. godine", kazala je direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić.

Dubrovnik je i kada se gleda cijela prošla godina postigao rekordne rezultate. Ostvaren je 932.621 dolazak, što čini ukupno 8 posto više nego godinu ranije. Tijekom 2015. godine ostvareno je 3,3 milijuna noćenja ili 6 posto više nego 2014. godine. Od ukupnog broja noćenja, strani turisti su ostvarili 3,1 milijun. Prošla je bila i godina procvata privatnog smještaja koji bilježi čak povećanje od 24 posto.

Top-listu država iz kojih su 2015. godine turisti dolazili u Dubrovnik predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke i Francuske. Zanimljiv je i podatak da je u prošloj godini najviše turista bilo u dobi od 41 do 60 godina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram