Zatvori
Poslovni Puls
15/12/2015

Slovencima će zbog "žice" patiti turizam?

Žičana ograda koja se postavlja na granici s Hrvatskom uz rijeku Dragonju, odnosno kanal Svetoga Odorika, može donijeti veliku štetu turizmu na slovenskoj obali, upozoravaju u Portorožu...

Gradić s manje od tri tisuće stanovnika ima gotovo 70 hotela i godišnje ostvaruje 1,4 milijuna noćenja, po čemu je slovenski turistički rekorder.

Zasad nema otkazivanja rezervacija, ali to ne možemo isključiti, kazala je u razgovoru za ljubljanski Dnevnik direktorica lokalne turističke zajednice Patricija Gržinič. Dodala je kako je već bilo telefonskih poziva u kojima su se potencijalni gosti raspitivali je li točno da su u hotelima smještene izbjeglice, prenosi HRT.

Velik dio turističkog prihoda Portorož, koji je dio općine Kopar, ostvaruje upravo potkraj godine, kad novogodišnje praznike na slovenskoj obali provode tisuće Austrijanaca, Nijemaca i osobito Talijana koji posjete i brojne restorane.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram