Zatvori
Poslovni Puls
02/12/2015

Politico: Mate Rimac jedan od najutjecajnijih ljudi u EU

Hrvatski inovator i poduzetnik prvi se put našao na prestižnoj listi političkog portala Politico. Ime Mate Rimca tako se po prvi put našlo na godišnjem popisu 28 utjecajnih osoba iz 28 zemalja članica Europske unije koje svojim znanjem i djelovanjem mogu mijenjati europske politike...

Politico je inače europska podružnica američkog news portala, pa je tako čestitka Rimcu stigla i od Američke Ambasade u Hrvatskoj.

"Dovoljno je teško poremetiti automobilsku industriju automobilom na električni pogon i kad ste Elon Musk, milijarder iz Silicijske doline s velikim resursima, moćnim vezama i s vrhunskim svjetskim dizajnerima i znanstvenicima, ali napraviti to iz Hrvatske, male europske zemlje s ograničenim industrijskim pedigreom?", stoji u opisu Rimca u američkom listu. "Lokalni inženjeri podsmjehivali su se kada je 27-godišnji izumitelj Mate Rimac najavio da će krenuti u komercijalnu proizvodnju električnog super-automobila. Mislili su da je lud. Danas stoje u redu da bi surađivali s njim", piše Politico.eu.

Opisan je i njegov put od zaljubljenika u trkaće automobile do vlasnika tvrtke Rimac Automobili koja danas vrijedi 70 milijuna eura, te proizvodi osam automobila godišnje - i to onih vrlo skupih čija je cijena preko 900.000 eura. Rimac vodi firmu iz zagrebačkog predgrađa i zapošljava 120 ljudi, a mladi poduzetnik tu i dizajnira te izrađuju komponente automobila.

Izvor: Index.hr/Politico

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram