Zatvori
Poslovni Puls
02/11/2015

Uber u problemima na njemačkom tržištu

Taksi startup Uber se povlači iz Hamburga, Frankfurta i Dusseldorfa navodeći neodrživost poslovanja zbog strogih i složenih regulatornih okvira...

"Mnogo ljudi u Njemačkoj želi pritisnuti gumb na svojim telefonima i dobiti sigurnu, pristupačnu vožnju s Uberom, napisao je u izjavi za Verge Christian Freese, glavni menadžer Ubera u Njemačkoj. "No, mi smo otkrili da su zahtjevi, čak i za licencirane vozače, vrlo složeni. Uber je sve popularniji u Münchenu i Berlinu pa smo odlučili naše napore fokusirati ondje".

Odluka o povlačenju stiže devet mjeseci nakon sudske odluke prema kojoj vozači Ubera moraju ispunjavati iste uvjete kao tradicionalni taksisti, što podrazumijeva standardne dozvole za obavljanje usluge i zbog čega tvrtka ne može pronaći dovoljan broj vozača u navedenim gradovima.

"Za mnoge izgledne partnere Ubera postupak registracije nezavisne usluge se pokazao vremenski zahtjevan i preskup," navodi priopćenje Ubera koje prenosi Reuters.

Tvrtka ističe da je povlačenje iz Hamburga, Frankfurta i Dusseldorfa privremeno. "Uber ostaje predan širenju svojih usluga u Njemačkoj zbog čega će nastaviti angažman i dijalog s političarima i regulatorima".

Izvor: Reuters/Index.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram