Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2015

POČINJE: Taksisti izlaze na ulice zbog Ubera!

Zagrebački taksisti zatražili su, nakon jučerašnjeg sastanka s nadležnima iz Ministarstva prometa i gradskog Ureda za promet, od inspekcije Ministarstva zabranu rada Ubera zbog toga što, kažu, radi potpuno ilegalno...

"Očekujemo ili da rade po pravilima kao mi ostali ili da im se zabrani rad", kazao je za Večernji list Ivan Pilko, potpredsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb koje okuplja 1100 od oko 1500 taksista u Zagrebu. Imaju, ističe, i dokaze protiv Ubera, jer su si dali truda i sami se voziti s Uberom.

"Navode da za njih voze samo taksisti s dozvolama za taksiranje, što nije točno. Ima nekoliko takvih, ali i običnih građana bez taxi oznaka na autima, što je protuzakonito", kaže Pilko.

To je taksistima i najspornije jer, tvrde, ne poduzme li se nešto, vozit će sve više građana u potrazi za poslom.

"Takvima će se isplatiti jer će voziti i zaraditi barem sto kuna", istaknuo je Pilko. Što se tiče taksista s dozvolama koji bi mogli voziti za Uber, kazao je da ih je najviše desetak jer od njih 150 koji nisu u udruženju i tvrtkama, većina neće voziti da 25 posto naplate ide Uberu. Pilko ističe da vlastima daju tjedan dana da nešto poduzmu.

"Ako ne učine ništa, organizirat ćemo prvo miran prosvjed. Taksista je u Zagrebu previše, a ima i oko 200 ilegalnih. Ako Uber opstane ni inspekcija neće moći uvesti red jer takva vozila nemaju oznaku taxi", ističe Pilko.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram