Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2015

Kineski turoperatori stigli u Zadar

U Zadar je jučer stiglo 26 predstavnika kineskih turoperatora iz 22 grada kineske pokrajine Zhejiang koji borave u Hrvatskoj kako bi izvršili finalne pripreme za dovođenje većeg broja organiziranih većih grupa turista...

Grupa od 26 predstavnika kineskih turoperatora iz 22 grada kineske pokrajine Zhejiang stiže u Hrvatsku nastavno na zajedničke aktivnosti koje su ovih godina poduzimane na kineskom tržištu. Ovaj posjet je organizirala Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA), a očekuje se da bi rezultat trebao biti dolazak organiziranih većih grupa turista uz korištenje postojećih avio linija iz Kine na zračne luke u okruženju.

Goste su pozdravili zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, zamjenik zadarskog gradonačelnika Ivica Vlakić, direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić, direktor Turističke zajednice Zadra Zvonko Šupe te savjetnik za gospodarstvo u veleposlanstvu NR Kine u Hrvatskoj Liu Kai.

Delegacija od 26 turoperatora s područja NR Kine boravi u Hrvatskoj do četvrtka, prilikom čega će obići Zadar, NP Krka, Skradin, Šibenik, Split, Dubrovnik i Konavle, odakle nastavljaju putovanje u Crnu Goru.

"Rezultat je ovo skoro dvogodišnje promotivne aktivnosti CSEBA-e tijekom 2014. i 2015. godine na tržištu NR Kine, a u okviru programa «Zadar-HUB kineskim turistima» kojega provodimo usprkos svim adiministrativnim i drugim preprekama koje priječe realizaciju ovog projekta. Nadamo se i vjerujemo da ćemo uskoro moći javnost izvijestiti i o finalnom dogovoru oko dolaska kineskih turista u Hrvatsku", rekao je predsjednik CSEBA-e Mario Rendulić.

"S obzirom na velik potencijal s kineskog tržišta želja nam je uspostaviti snažniju suradnju između zemalja, te privući više turista. Također, Kinezi su po prvi puta na ljestvici zemalja iz kojih ljudi najviše putuju zamijenili Njemačku te je to tržište iznimno interesantno i Hrvatskoj, koja ima mnogo toga za ponuditi i izvan ljetnih mjeseci kada kineski turisti putuju u Europu", naglasio je zamjenik ministra turizma Daglas Koraca.

Gosti iz Kine Hrvatsku posjećuju u sve većem broju. Tijekom 2015. posjetilo nas je gotovo 50% više gostiju iz Kine, odnosno više od 150 tisuća gostiju, koji su ostvarili 200 tisuća noćenja. Današnji posjet trebao bi biti odličan stimulans za buduće povećanje turističkog prometa.

Kineski gosti u Zadru će boraviti 20. i 21. listopada, nakon čega kreću autobusom u smjeru Dubrovnika uz posjetu i jedno noćenje u Crnoj Gori.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram