Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2015

Ford najavio ulaganja u Kinu teška 1,8 milijardi dolara

Američki Ford je u ponedjeljak objavio da će uložiti 11,4 milijarde juana (1,8 milijardi dolara) u idućih pet godina kako bi proširio istraživanje i razvoj u Kini, što je najnoviji pokušaj američkog proizvođača automobila da poveća svoj udio na najvećem svjetskom tržištu vozila...

Ford je, zahvaljujući naporima da udovolji ukusu kineskih potrošača, u proteklih nekoliko godina brzo uzimao udio na tom tržištu, najviše na račun japanskih konkurenata, piše Reuters. Ova kompanija iz Michigana je peti najveći strani proizvođač automobila u Kini, iza General Motorsa, Volkswagena, Hyundai Motora i Nissan Motora.

Govoreći na korporativnom skupu u Šangaju izvršni direktor Forda Mark Fields je rekao kako će tvrtka iduće godine kineskom tržištu predstaviti C-MAX Energi, plug-in hibrid, i konvencionalni hibrid Mondeo.

"Do 2020. ćemo kupcima u Kini ponuditi niz hibrida, plug-in hibrida i pravih električnih vozila," rekao je.

Kineske vlasti pokušavaju potaknuti upotrebu električnih vozila kako bi smanjili zagađenje, no napredak je spor, uglavnom zbog manjka infrastrukture.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram