Zatvori
Poslovni Puls
08/09/2015

Ukrajina od G7 traži novac za kupovinu ruskog plina

Ministrica financija Ukrajine Natalija Jaresko se obratila Grupi 7 tražeći financijsku pomoć za kupovinu ruskog plina, priopćio je izvor upoznat s tijekom pregovora...

„Jaresko se obratila ministrima financija sedmorice, tražeći financiranje kupovine ruskog plina za zimsku sezonu. Nikakva odluka nije donesena”, izjavio je neimenovani izvor, a prenosi agencija TASS.

Izvor za agenciju TASS je objasnio da je na marginama susreta financijske „dvadesetorice” u Ankari održan susret ministara financija Grupe 7, na koji je pozvana ministrica financija Ukrajine.

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk je u srijedu, 6. rujna, izjavio da se u ukrajinskim podzemnim skladištima nalazi 14,5 kubnih metara plina, ali to nije dovoljno za cijelu sezonu grijanja.

Press-služba kompanije „Ukrtransgas” ranije je objavila podatke za kolovoz: u tijeku mjeseca Ukrajina je iz Slovačke uvezla preko 1 milijardu kubnih metara prirodnog plina povratnih isporuka.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram