Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2015

Plitvička jezera obaraju prošlogodišnju rekordnu posjećenost

U Nacionalni park Plitvička jezera stigao je milijunti posjetitelj. Par iz Velike Britanije stigao je 18 dana ranije nego lanjski...

Ove rekordne godine za Plitvice posjetitelja je 16% više. Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović uručio je i nove iskaznice čuvarima prirode, a najtraženiju, onu s brojem 007, dobila je prva čuvarica prirode. Park je lani posjetilo 1,2 milijuna gostiju, a ove godine bilježi se rast posjetitelja i to za čak 53,7% u predsezoni.

Ulaznice kojom su postali milijunti posjetitelji zajedno su kupili Edward Glansford i Jamie Wilford. Ovo dvoje mladih turista iz Yorkshirea u Velikoj Britaniji mjesec dana putuje Europom, od čega tjedan dana Hrvatskom.

Ministar Zmajlović i ravnateljica Natalija Božičević darovali su im poklon-bon s ulaznicama u sve nacionalne parkove u Hrvatskoj i velikog plišanog medvjeda jer je upravo medvjed simbol Plitvica, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram