Zatvori
Poslovni Puls
02/09/2015

Turisti i dalje pristižu u Dubrovnik zbog "Game of Thrones"

Popularna serija "Igra prijestolja" više se ne snima u Dubrovniku - Hrvatsku je ekipa serije zamijenila Španjolskom...

Kada je prije četiri godine objavljeno da je američki serijal Game of Thrones - Igra prijestolja - za jednu of glavnih lokacija snimanja odabrao Dubrovnik, malo je tko slutio da će Hrvatska sudjelovati u nastajanju jednog od najvećih TV kultova na zapadnoj zemljinoj polutki, piše HRT.

Dubrovačke zidine ove bi godine trebale prvi put primiti više od milijun posjetitelja. Neke od njih privukla je čarolija serije koja ubire nagrade i ruši rekorde gledanosti, osobito u SAD-u. Broj američkih turista u Dubrovniku lani je porastao za 30%.

Praktički sve turističke agencije koje djeluju u gradu uvrstile su Igru prijestolja u svoju ponudu, i pritom se natječu u originalnosti. Mogućnost za dobar honorar u Dubrovniku su osjetili razni ljudi. Netko je radio kao menadžer za lokacije snimanja, a netko kao statist.

Brendiranje Dubrovnika kao "King's Landinga", iliti "Kraljevoga grudobrana", naišlo je i na kritike onih koji smatraju da se kulturni duh poznatoga hrvatskog grada nedopustivo banalizira.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram