Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2015

Ruska internetska tražilica Yandex sponzorira turskog nogometnog prvaka

Ruska internet-tvrtka Yandex je glavni sponzor turskog nogometnog kluba Fenerbahçe, piše list Vedomosti...

To je potvrdila predstavnica Yandexa Asja Melkumova, ali nije priopćila vrijednost ugovora. Ona će iznositi 10-15 milijuna dolara, smatra predsjednik tvrtke ProSport Management German Tkačenko.

Radi se o velikom marketinškom ugovoru koji radi na prepoznatljivosti proizvoda tvrtke Yandex u Turskoj. Suradnja će donijeti nove korisnike, objašnjava Melkumova. Danas se u ovoj zemlji promovira pretraživač Yandex za kompjutere i mobilne uređaje.

Yandex je svoje servise pustio na tursko tržište 2011. godine. Bio je to prvi izlazak ruskog preglednika na inozemno tržište izvan Zajednice neovisnih država. Stanje u lipnju 2015. godine pokazuje da je ruski pretraživač uspio dobiti oko 5% turskog tržišta. Najpopularniji pretraživač u Turskoj je Google.

Fenerbahçe je devetnaesterostruki prvak Turske i jedan od tri najjača kluba u zemlji zajedno s klubom Galatasaray (20 puta prvak Turske) i Beşiktaş (13 puta), prenosi RBTH.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram