Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2015

Japanski Nikkei preuzeo legendarni Financial Times!

Iako su se u pregovorima za prodaju Financial Timesa spominjale različite medijske kuće, poput Axel Springera, Reuters je danas objavio vijest da je FT grupa prodana Nikkeiju, japanskom medijskom mogulu. Nikkei u svojem portfelju ima šest poslovnih i financijskih novina, koje prodaje diljem svijeta i prevodi na engleski jezik, a dio grupacije su i televizijske kuće TV Tokyo i Nikkei CNBC...

U zajedničkoj izjavi, Pearson i Nikkei potvrdili su da je Financial Times prodan za za 1,3 milijarde dolara, a cijena dionice odmah je skočila za 2,3 posto. Prodaja Financial Times grupe nije uključivala 50-postotni udjel u magazinu The Economist, niti udio u vrijednoj nekretnini londonske središnjice Pearsona. Osim Financial Timesa, u FT grupaciji su izdanja Investors Chronicle, MandateWire i Money-Media.

“Izrazito sam ponosan zbog udruživanja s Financial Timesom, jednom od najprestižnijih medijskih organizacija na svijetu”, izjavio je Tsuneo Kita, izvršni direktor Nikkeija, “dijelimo jednake vrijednosti u novinarstvu.”

Direktor Pearsona, John Fallon na svojem je blogu ovim povodom objavio da je sredstva od prodaje FT grupe biti preusmjerena u digitalno učenje, edukacijske servise te ostala tržišta u nastajanju koja su fokusirana na učenje i obrazovni segmet poslovanja kompanije, prenosi Telegraf.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram