Zatvori
Poslovni Puls
23/06/2015

Zadru prijeti egzodus britanskih turista zbog povlačenja Ryanaira?

Najave Hrvatske turističke zajednice o drukčijoj raspodjeli novca za udruženo oglašavanje kod zrakoplovnih kompanija u idućoj godini, izazvalo je negodovanje na zadarskom području. Strahuje se da bi Ryanair, koji u zadarsku zračnu luku dovozi najviše turista, mogao napustiti ili reducirati svoje letove prema tom odredištu...

U posljednjih devet godina Ryanair je preko zadarske zračne luke prevezao više od 800 tisuća gostiju. Neki ni danas ne bi došli da nema tog niskotarifnog prijevoznika. Od posjeta tih turista žive mnogi, od ugostitelja preko taksista do privatnih iznajmljivača.

Dio kolača za udruženo oglašavanje otišao je njemačkom čarter-prijevozniku TUI-u, koji hotelskoj kući Falkensteiner dovozi oko 15 tisuća gostiju. Ali to je samo manji dio gostiju koji dolaze zrakoplovom. Tomislav Žepina iz Zračne luke Zadar kaže da se šezdeset posto prometa luke onosi na Ryanair.

"Dakle znamo, evidentno je što bi se dogodilo kad bi tih 60 posto putnika otišlo. Kad bih vam rekao, apsolutna brojka to je znači 300.000 putnika", objašnjava u razgovoru za HTV.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram