Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2015

U prvom kvartalu 30 posto manje ruskih turista posjetilo Europu

Broj turističkih dolazaka iz Rusije u Europu u 1. kvartalu 2015. smanjio se za 30% u odnosu na isto to razdoblje 2014., stoji u izvještaju Europske komisije za turizam...

U referatu piše da većina europskih destinacija osjeća manjak ruskih turista, prenosi RIA Novosti. Iznimke su samo Crna Gora i Rumunjska. Manji broj dolazaka i noćenja iz Rusije stručnjaci povezuju sa složenom geopolitičkom i ekonomskom situacijom.

U referatu se ističe da je Rusija jedan od glavnih tržišta za Europu. Pritom će u sljedećim mjesecima biti jasno hoće li se stabilizirati priljev ruskih turista. Stručnjaci Eurokomisije pretpostavljaju da će pad dolazaka turista i dalje trajati zbog oscilacija tečaja rublja, cijena nafte i složene političke situacije.

Bez obzira na pad turističkih dolazaka iz Rusije, većina europskih destinacija ima pozitivne pokazatelje za tri mjeseca 2015. Kako ističu stručnjaci, pad tečaja eura doveo je do rasta turističkih dolazaka u države Europske zone iz SAD-a.

Najznačajniji rast broja međunarodnih dolazaka nakon prvog kvartala dogodio se u Španjolskoj (+31,4%), Hrvatskoj (+24,6%), Crnoj Gori (+23,2%), Rumunjskoj (+13,1%), Mađarskoj (+12,1%), Sloveniji (+11,7%), Austriji (+11,4%) i Srbiji (+11%), prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram