Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2015

Rusi nabavljaju naprednu futurističku vojnu tehnologiju

Obrambena industrija Rusije će za oko pet godina vojsku opskrbiti vojnim egzoskeletima, koji će znatno povećati fizičku sposobnost vojnika, priopćio je voditelj za razvoj i proizvodnju medicinskih instrumenata Ujedinjene korporacije za proizvodnju uređaja Aleksandar Kuliš, a prenosi TASS...

„’Neuron interface’ će se najvjerojatnije pojaviti za pet godina. Uz pomoć ovog uređaja i električnih potencijala mozga, bit će moguće upravljati egzoskeletima i protezamaˮ, rekao je Kuliš.

U borbenim uvjetima će vojnici mislima upravljati egzoskeletima, i pomoću njih će biti u stanju nositi od 200 do 300 kg opreme. Prema riječima Kuliša, vojska će s ovim uređajem u budućnosti moći raditi „nevjerojatne skokoveˮ, kao i premještati i bacati teške predmete.

Kuliš je uvjeren da će za ovakvom vrstom tehnologije biti potražnje, naglasivši da će se proizvoditi u serijama, u slučaju narudžbe od strane Ministarstva obrane.

Ukoliko se dostignu potrebna kvaliteta i točnost, uz pomoć ovih uređaja bit će moguće pomicati predmete, upravljati automobilima i bespilotnim letjelicama, izjavio je Kuliš, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram