Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2015

Od 1. svibnja nova potrošačka prava u elektroničkim komunikacijama

Od 1. svibnja stupaju na snagu nova potrošačka prava u elektroničkim komunikacijama. Jedna od novosti je trajanje bonova. Korisnici mobilnih usluga koji unaprijed plaćaju svoje usluge, odnosno koriste se uslugama na bonove moći će jedan bon koristiti dulje nego dosad. Trajanje bona više neće smjeti biti kraće od tri mjeseca...

Korisnike će razveseliti i informacija da će neovisno o tome imaju li ugovornu obvezu ili ne, moći tražiti besplatno otključavanje mobitela i koristiti ga usporedno i u drugoj mreži.

Novost je i što operator mora omogućiti korištenje probnog razdoblja od pet dana u mrežama pokretnih komunikacija za javnu govornu uslugu (pozivi, SMS, MMS) ili pristup internetu, za vrijeme kojeg potrošač može ispitati udovoljava li usluga očekivanjima i odlučiti hoće li zadržati uslugu ili odustati od nje. Korisnik pri tome plaća samo stvarnu potrošnju bez naplate bilo kakvih penala zbog eventualnog odustajanja.

Stupanjem na snagu novih odredbi Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) će pojačano provoditi izvide i nadzore na tržištu provjeravajući pridržavaju li se svi operatori novih propisa, javlja HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram