Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2015

Ruski tajkun Vekselberg odustaje od obnove luksuznog hotela u Dubrovniku

Viktor Vekselberg, najmoćniji ruski oligharh i suradnik predsjednika Rusije Vladimira Putina, planirao je obnoviti dubrovački hotel Belvedere. Međutim, posao bi mu i prije nego što je počeo, mogao propasti. Iako je do sada njegova tvrtka 'Vila Laurus' uplatila za projekt 12 milijuna eura, a ukupno ulaganje trebalo je iznositi čak 150 milijuna eura, Slobodna Dalmacija piše kako je projekt pod velikim upitnikom...

Naime, Trgovački sud, ispostava Dubrovnik, zakazao je Skupštinu vjerovnika za 8. travnja na kojoj se daje suglasnost stečajnom upravitelju da utvrdi okolnosti pod kojima je izvršena predaja hotela Belvedere od strane stečajnog dužnika u posjed Vili Laurus, odnosno Vekselbergu. Ako se ispostavi da predaja nije izvršena u skladu sa zakonom, nekretnine se vraćaju u posjed stečajnog dužnika.

Davor Štern, hrvatski konzultant ruskog poduzetnika, kaže kako su zgroženi sa svime što se događa.

"'On je isplatio sredstva prema svim propozicijama, novac stoji na računu, a ako se brzo ne razjasne stvari, obustavit će investiciju i tražiti povrat novca s kamatama. U međuvremenu je zaustavio sve aktivnosti koje su vezane uz realizaciju investicije", kazao je Štern za Slobodnu.

Cijeli postupak preispitivanja predaje 'Belvederea' tvrtki ruskog oligarha inicira Zvonko Stojević, čija je tvrtka 'Cleostone' iz Paname u kuponskoj privatizaciji 2001. postala vlasnikom hotela ali je on završio u stečaju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram