Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2015

Jack Ma: Internetske tvrtke moraju pronaći način za održivo poslovanje

"Samo zajedničkim radom "klikova" i "motora", internet tvrtke mogu preživjeti i živjeti sretno u idućih 30 godina.", u nedjelju je izjavio osnivač kineskog Alibabe Jack Ma...

Ma je ovo izjavio u govoru na svečanom otvaranju CeBIT-a 2015., najvećem svjetskom trgovinskom sajmu informacijske i komunikacijske tehnologije.

Iako je internetska industrija bila vrlo uspješna, mali broj internetskih tvrtki je mogao mirno i zdravo preživljavati duže od tri godine nakon 20 godina razvijanja, rekao je Ma.

"Moramo pronaći rješenje kako kao tvrtke možemo živjeti dugo i zdravo poput Citibanka i Siemensa.", doda je Ma.

Ma vjeruje kako je zajednički rad "klikova" i "motora" ključ osiguravanja uspjeha internetske industrije u idućih 30 godina, naglašavajući da "ako dođe taj dan, on bi se mogao zvati "d'conomy" (digitalna ekonomija).".

Ma je izjavio kako prema vlastitom iskustvu snažno vjeruje kako nije tehnologija, već snovi o tehnologiji su promijenili svijet, jer je Ma sam bio učitelj engleskog jezika iz Hangzhoua u Kini sam je znao jako malo o računalima i tehnologiji.

Također je istaknuo kako se u budućem svijetu posao neće fokusirati na veličinu, standardizaciju i moć, već izvedivost, spretnost, prilagodljivost i razumljivost.

U svom je govoru istaknuo važnost čelnika žena, izjavivši kako se "u budućnosti ljudi neće samo fokusirati na mišiće i moć, već će se fokusirati na mudrost i odgovornost.", prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram