Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2015

Egzodus: Organizatori festivala našom krivnjom napuštaju Hrvatsku?

U posljednje vrijeme sve se više spekulira o odlascima popularnih ljetnih festivala iz Hrvatske zbog kojih "Lijepu našu" posjećuje na stotine tisuća mladih turista željnih dobrog provoda...

Organizatori rovinjskog "Unknown" festivala najavili su preseljenje na Maltu koja organizatorima ovakvih događanja osigurava izdašne potpore. Za razliku od Hrvatske.

Isti organizatori stoje i iza "Hideouta" pa je čini se samo pitanja vremena kada će i ovaj festival promijeniti svoju lokaciju.

Ovih dana ponovno je aktualizirana priča oko Ultra Music Festivala koji se i ove godine održava u Splitu, ali organizatori priznaju da ne dobivaju gotovo nikakvu pomoć od grada i države, a festival je, bez obzira na veliki promet, još uvijek neprofitabilan.

"Odlaskom jednog Outlooka, Ultre ili nekog od festivala sa Zrća, hrvatski turizam izgubio bi preko 300.000 gostiju koji se u prosjeku kod nas zadržavaju 7 i više dana, a u potroše više od 600 funti ili eura.

Jednostavnom matematikom možemo doći do 180 000 000 funti turističke potrošnje u koju spada i smještaj, ugostiteljstvo, izleti, suveniri, lokalni prijevoz te ulaznica za sam festival. Da izgubimo bilo koji od ovih festivala to bi bio strašan udarac za lokalnu ali i državnu ekonomiju.

Država bi trebala uložiti znatno više sredstava kako bi organizatori mogli imati dugoročni benefit za ostanak u Hrvatskoj.

Festivali su odlični promotori Hrvatske u svijetu, a statistika nam govori da se posjetitelji glazbenih festivala vraćaju u Hrvatsku", rekao je nedavno poznati glazbeni PR-ovac Adnan Mehmedović "Medo" u razgovoru za PoslovniPuls.

Hrvatska je danas pri vrhu popisa najpopularnijih ljetnih party destinacija, ali zbog inertnosti svih odgovornih na nacionalnoj i lokalnoj razini ta pozicija uskoro bi mogla biti nepovratno izgubljena...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram