Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2015

Nakon gospodarstva, Hrvatska u Moskvi traži povratak ruskih turista

U sklopu službenog posjeta hrvatske delegacije u Rusiju povodom Rusko-hrvatskog gospodarskog foruma i investicijske konferencije, danas su u ruskom Ministarstvu kulture održali sastanak zamjenik ministra turizma Republike Hrvatske, dr. sc. Daglas Koraca i zamjenica ministra kulture RF zadužena za turizam, Alla Manilova...

Na sastanku se razgovaralo oko konkretnih zajedničkih aktivnosti nadležnih ministarstava Rusije i Hrvatske na području turizma i kulture koje bi trebale dodatno unaprijediti suradnju dviju zemalja na području turizma, ali isto tako i povećati obostrani turistički promet. Također, tema su bile i nove mogućnosti promocije hrvatskog turizma na tržištu Rusije, između ostaloga kroz konkretne projekte vezane uz eno-gastronomiju, nautički i zdravstveni turizam koji su, kako je istaknula Manilova, trenutno vrlo popularni među ruskim turistima.

Zamjenik Koraca istaknuo je tom prilikom važnost tržišta Rusije te ukratko upoznao prisutne s glavnim ciljevima Strategije razvoja turizma RH. „Rusko tržište, odnosno turisti iz Rusije vrlo su nam važni i uvijek dobrodošli gosti. Unatoč negativnim trendovima posljednje dvije godine, što je rezultat nekoliko faktora, iskreno se nadamo da će se turistički promet ruskih turista opet vratiti na nekadašnju razinu, čemu će svakako pridonijeti i provođenje zajedničkih projekata na području turizma i kulture“, istaknuo je zamjenik Koraca te naglasio kako turizam RH ima novi slogan - „Croatia, full of life“ koji će se od rujna ove godine koristiti i na tržištu Rusije te da se spomenuti slogan odlično uklapa u strateške odrednice turizma koji su osim na sunce i more usmjerene prema jačanju posebnih turističkih proizvoda kao što su aktivni odmor, kulturni turizam, gourmet, zdravstveni turizam.

Zamjenica ministra Manilova predstavila je ključne aktivnosti Ruske Federacije na području kulture i turizma koje provode na međunarodnom tržištu te naglasila kako je Hrvatska zemlja velikog turističkog potencijala. Također je istaknula kako ruski turisti, osim sunca i mora koji su im svakako glavni motivi dolaska u neku zemlju, danas sve više traže i dodatne sadržaje, što se uklapa u Strategiju razvoja turizma RH do 2020.

„Ruski turisti vole kulturu, dobru hranu, ali osim toga, snažan rast bilježe nautički i zdravstveni turizam. Hrvatska je zemlja koja može ponuditi sve navedeno i stoga sam uvjerena da ćemo aktivnije nastaviti suradnju te u budućnosti realizirati i zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti razmjeni turista između naših zemalja“, istaknula je Manilova.

Tijekom službenog boravka u Rusiji, delegacija Ministarstva turizma predvođena zamjenikom Koracom održala je u utorak konferenciju za medije te sudjelovala na radionici hrvatskih i ruskih turističkih kompanija, a tom su prilikom novinarima i gospodarstvenicima ukratko predstavljeni planovi razvoja turizma RH do 2020. te promocijske aktivnosti na tržištu Rusije u 2015. godini, navodi se u priopćenju iz Ministarstva turizma.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram