Zatvori
Poslovni Puls
03/02/2015

Nitko ne želi dubrovačku hotelsku kuću Maestral

Ni u drugom pokušaju prodaje većinskog državnog vlasničkog udjela u dubrovačkim Hotelima Maestral nije se pojavio konkretan kupac/investitor s obvezujućom ponudom te se sada čeka odluka iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) i Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) o daljnjim postupcima...

Rok za predaju obvezujućih ponuda za kupnju 68,26 posto državnih dionica Hotela Maestral trajao je od 19. prosinca prošle do 2. veljače ove godine do 14 sati, a kako je na svojim web stranicama objavio Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) nitko od sedam zainteresiranih investitora koji su predali pismo namjere i stoga i pismeno pozvani da predaju obvezujuću ponudu to nije učinio. Nisu to ni bili dužni učiniti, a nitko od njih nije u roku otkupio ni ponudbenu dokumentaciju, stoji u objavi CERP-a.

Dionice Hotela Maestral nudile su se u tom postupku po početnoj cijeni od 168,36 milijuna kuna, pri čemu se nisu kao u lanjskom krugu prodaje tražili utvrđeni iznosi ulaganja, izvori sredstava i rokovi nego 'samo' poslovni plan na čiju se realizaciju ako se prihvati investitor obvezuje.

Sada je jedna od mogućnosti, kako propisuje uredba o načinu prodaje dionica i poslovnih udjela, pokretanje novog natječaja, trećeg u zadnjih godinu dana, dok je druga da se promijeni način raspolaganja dionicama. O svemu se tek treba donijeti odluka na slijedećoj sjednici upravnog vijeća CERP-a, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram