Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2015

Sve više kineskih turista posjećuje Nizozemsku

Broj kineskih turista koji su posjetili Nizozemsku porastao je prošle godine za 18% u odnosu na godinu prije s ukupno 250 tisuća što je najveći porast među svim ostalim zemljama, kako je u utorak objavio NBTC Holland Marketing...

Prošle je godine Nizozemsku posjetilo 14 milijuna turista iz inozemstva što je porast od 10% u odnosu na 2013. Kao i prijašnjih godina većina turista bila je iz Njemačke, preko 3,9 milijuna, a slijede ih oni iz Ujedinjenog Kraljevstva i Belgije, sudeći po podacima NBTC-a koji je zadužen za nacionalno te internacionalno brandiranje i marketing spomenute zemlje.

Kao dodatak, skoro je jedan milijun turista doputovao iz SAD-a, ali je za 6% opao broj turista iz Rusije, posebice zbog političkih tenzija i pada vrijednosti ruske rublje.

Iz NBTC su objavili kako ove godine očekuju povećanje broja posjetitelja za oko 4% na ukupno 14,5 milijuna gostiju iz inozemstva. Očekuje se i kako će u budućnosti biti zabilježen i porast broja dolazaka iz Azije.

Jos Vranken, ravnatelj NBTC-a, je izjavio kako vlada ulaže 50% manje u branding i marketing Nizozemske kao destinacije u vrijeme kada se ta zemlja, prema njegovim riječima, suočava sa sve većom konkurencijom koja je u stalnom porastu, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram