Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2014

To je bila prava Gaussova godina, nazdravimo joj!

Pred kraj godine prisjećamo se trenutaka i događaja koji su ju obilježili, i poput onih tradicionalnih novogodišnjih odluka, koje većina nas donosi pri ulasku u Novu godinu, i mi ćemo zasigurno donijeti neke. Ali, za sada, ostanimo još malo u ovoj staroj godini i osvrnimo se na sve ono dobro koje nam je donijela...

Potječemo iz malog grada na rijeci Dravi, Osijeka, koji u Hrvatskoj predstavlja tzv. Silicijsku dolinu, a mi ga od milja volimo nazvati „gradom po mjeri čovjeka“.

Prije nešto manje od tri godine započeli smo naše poslovanje sa svega nekoliko zaposlenika. Još početkom ove godine bilo nas je svega 15-tak i naš mali ured činio nam se toplim utočištem. Radili smo većinom za domaće tržište, imali nekoliko programera, par djelatnika u logistici i jednog šefa.

Laganim probijanjem na strano tržište i otvaranjem ureda u pojedinim svjetskim metropolama (Zagreb, Stuttgart, Los Angeles), povećao nam se i obim posla. Programeri su vrlo brzo postali preopterećeni, bez radnog vremena, uskakali su jedni drugima kao ispomoć u kasne noćne sate, jer klijente niti u jednom trenutku nismo htjeli pustiti da čekaju.

Sve do tada nismo imali potrebe za povećanjem kadra, a ni školovan kadar nismo bili u mogućnosti platiti. Međutim, bili smo prisiljeni doći do kvalitetnog kadra jer bismo u suprotnom morali otkazivati poslove, što nije bila jedna od opcija. Obzirom da pod Gauss Developmentom imamo i Gauss Informatiku (školu informatike), sami smo školovali svoj kadar. Po završetku edukacije najbolje polaznike smo zaposlili u Gaussu.

I tada je počelo masovno širenje Gauss tima te smo do pred kraj ove godine stigli do brojke od 45 zaposlenika. Naravno, veći dio su programeri, no sada s ponosom možemo reći da imamo i svoj management te da više nismo „mala i neozbiljna tvrtka“.

U našoj „Silicijskoj dolini“ itekako smo se uzdigli, a naš mali ured postao nam je pretijesan, te smo zaposjeli cijeli jedan kat zgrade!

Educiranjem kadra u Gauss informatici, postigli smo jako puno. Kako se posao povećavao, klijenti su imali sve veće zahtjeve, a mi smo ih bez problema pratili. Tako smo educirali programere za web, iOS i android, što malo tko ima, jer obično se tvrtke specijaliziraju za jedan segment posla. Nama je važno da od kada dogovorimo posao pa do samoga kraja mi radimo sve, od dizajna, web stranice, web shopa pa do mobilnih aplikacija. Projekt tako ne ide izvan firme dok uistinu svi njegovi segmenti nisu gotovi.

Vrlo brzo klijenti su prepoznali našu kvalitetu te su programere koji su radili na nekim od projekata čak zvali u svoje tvrtke. Tako su naši programeri poslom, ali i užitkom, proputovali Njemačku, Švicarsku, Rusiju...

Kroz širenje posla, širilo se i prijateljstvo s klijentima, pa tako i fantastični zajednički projekti kojima se ponosimo. Neke od projekata možete pogledati na našem Porfoliu.

Ako je netko pomislio da se bavimo samo programiranjem i edukacijom, prevario se! Znamo mi i uživati! U srpnju smo se odlučili okušati u turizmu te smo otvorili Gauss Villu u Ičićima, nedaleko Opatije bajne.

Gauss Villa predstavlja oazu mira i ljepote, pravi mali raj za turiste. Gauss Villa pokazala se kao uspješan projekt tima mladih ljudi koji se našao u nepoznatim vodama turizma...

Bili su to burni počeci. Vrlo brzo smo preplivali sve poteškoće, učili putem i za kratko vrijeme dobili odlične ocjene i preporuke naših gostiju. Nova godina je pred nama, Gauss Villa dobit će još ljepše ruho, bogatu wellness ponudu i spremno dočekati novu sezonu.

Mlada smo tvrtka, nismo još proslavili ni treći rođendan, ali s pravom možemo reći da smo u manje od tri godine poslovanja narasli i puno toga postigli, posebno u ovoj 2014. godini.

Stoga joj hvala kao i svima vama koji nas pratite i koji ste dio nas i našeg poslovanja!

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram