Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2014

Microsoftov "spartanac" će zamijeniti omraženi Internet Explorer

Ako ste korisnik Internet Explorera i smatrate da zaista treba potpuni remont da bi zadržao vašu lojalnost, Microsoft se slaže s vama...

Prema web stranici ZDNet.com, Microsoft trenutno priprema potpuno novi web preglednik koji bi trebao zamijeniti IE.

Prema izvorima bliskim Microsoftu, novi preglednik pod kodnim imenom Spartan bit će laganiji i izgledat će više kao Google Chrome i Mozilla Firefox, nego IE.

Preglednik će zadržati Explorerov layout engine Trident te JavaScript engine Chakra s hardverskim ubrzanjem koji je razvijen za IE9. Baš kao i Chrome i Firefox podržavat će proširenja za preglednike te će biti dostupan za osobna računala i mobilne telefone.

Spartan će biti dostupan u najnovijem Windows 10 operativnom sustavu koji bi trebao izaći početkom jeseni 2015.

Desktop verzija Windows 10 dolazit će sa Spartanom i IE11 zbog omogućavanja kompatibilnosti sa starijim datotekama i programima, prenosi ZDNet.com.

Microsoft planira objaviti detalje o značajkama Windows 10 na posebnom događanju zakazanom za 21. siječnja. Spartan tada vjerojatno još uvijek neće biti dovoljno razvijen za testiranje prototipa.

IE u zadnjih nekoliko godina gubi korisnike zbog sve rastuće popularnosti preglednika kao što su Chrome, Firefox i Appleov Safari. Prema podacima istraživačke tvrtke Net Applications koje prenosi Wired.com, ranije je IE na stolnim i prijenosnim računalima držao oko 90 posto web prometa, dok je danas taj udio pao na 58 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram