Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2014

Zbog hakerskog napada "srušen" internet u Dubrovniku?

Šire dubrovačko područje ove nedjelje od poslijepodnevnih pa sve do večernjih sati nije imalo internetsku vezu, Max TV bio je neupotrebljiv, mobiteli beskorisni, a i sve telefonske linije vezane za Maxtv nisu bile u funkciji...

Iz Korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma na pitanje kakav je kvar bio u pitanju odgovorili su kako je bila riječ o hakerskom napadu na velikog poslovnog korisnika, zbog čega su cijeli jug Hrvatske morali potpuno isključiti, piše DubrovnikNet.

"Količina prometa prema tom korisniku izazvala je otežani rad jednog PE routera u Splitu. S obzirom da se na isti uređaj spajaju i naši ostali korisnici (Iskon, H1, Amis,…) a posljedično zbog preopterećenja, došlo je zakazivanja pojedinih dijelova uređaja.", pišu iz T-HT-a, dodajući kako je, što se Dubrovčani neće složiti, smetnja uklonjena u roku od jednog sata.

"Naknadnom analizom utvrđeno je da su otežani rad mogli osjetiti korisnici fiksnih i mobilnih usluga na širem području južne Hrvatske. U kontaktu smo s velikim korisnikom i s njime dogovaramo mjere migracije u slučaju ponavljanja napada. ", odgovorili su na pitanje kolika je mogućnost da se nešto ovakvo ponovno dogodi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram