Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2014

Šibenik uspješno privlači sve više turista

Najnoviji podaci Turističke zajednice Grada Šibenika pokazuju kako je Šibenik uspješno produljio turističku sezonu i time pokazao kako su prirodna ljepota, kulturna baština i inovativni projekti idealna kombinacija za privući posjetitelje u svako doba godine...

„Ponosni smo na turističke rezultate ostvarene u listopadu ove godine - čak 17 posto više noćenja i 21 posto više boravaka u odnosu na isti period prošle godine, što potvrđuje kako Šibenik počinje privlačiti turiste tijekom cijele godine.  Vjerujem kako je produljenje turističke sezone rezultat kvalitetnih i inovativnih projekata i sadržaja koje naš Šibenik nudi svojim posjetiteljima“, komentirao je gradonačelnik Burić, te nadodao kako je sve to rezultat odlične suradnje svih građana Šibenika.

U Šibeniku je u prvih deset mjeseci ove godine ostvareno ukupno 1.057.141 noćenja, što čini porast od 3 posto u odnosu na isti period prošle godine, s time da je taj broj i veći kada se uzme u obzir da prošlogodišnji podaci uključuju i noćenja radnika prilikom obnove hotela Ivan. Broj ukupnih boravaka do kraja listopada broji 214.735 turista, uglavnom stranih, što predstavlja povećanje od čak 7 posto u odnosu na prošlu godinu.

„Grad Šibenik ima sve adute da nastavi ovaj pozitivan trend – to su pokazali i Dani hrvatskog turizma, na kojima je upravo tvrđava Sv. Mihovila proglašena kulturnom atrakcijom godine. Danas su započeti radovi na tvrđavi Barone, što će ponuditi još sadržaja sve brojnijim turistima koji dolaze vidjeti naš grad.“, naglasio je direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram