Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2014

Mark Zuckerberg najavio snažan rast troškova poslovanja Facebooka

Facebook je jučer upozorio na usporavanje rasta svojih prihoda u zadnjem ovogodišnjem tromjesečju, kao i da će iduće godine troškovi poslovanja snažno porasti...

Troškovi Facebooka mogli bi porasti u 2015. godini i do 75 posto zbog povećanja broja zaposlenika i ulaganja u "oglašivačke tehnologije" Zbog tog upozorenja cijene njezine dionica potonula je u produljenom trgovanju nakon jučerašnjeg zatvaranja Wall Streeta za gotovo 10 posto, javlja Reuters.

Izvršni financijski direktor Facebooka Dave Wehner procijenio je i da će stopa rasta prihoda usporiti s 59 posto u trećem tromjesečju na između 40 i 47 posto u četvrtom.

Facebook je izvijestio da je u trećem tromjesečju ove godine ostvario prihode od 3,2 milijarde dolara, dok mu je dobit iznosila 806 milijuna dolara, što je povećanje od 90 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Facebook je u trećem kvartalu imao 1,35 milijarde aktivnih mjesečnih korisnika, 14 posto više nego 2013. Broj ljudi koji provjeravaju svoju Facebook stranicu barem jednom dnevno skočio je za 19 posto na 864 milijuna.

"To je bilo dobro tromjesečje sa snažnim rezultatima", rekao je Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka i izvršni direktor.

Međutim, i troškovi su porasli u trećem tromjesečju za 41 posto, uglavnom zbog nedavnih akvizicija - WhatsAppa i Oculus Rifta.

"Vjerujemo da su pred nama značajne razvojne mogućnosti i planiramo agresivno investirati kako bismo ih i kapitalizirali", poručio je Wehner.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram