Zatvori
Poslovni Puls
23/10/2014

Hrvatska pošta izdaje obveznice vrijedne do 400 milijuna kuna

Nadzorni odbor Hrvatske pošte (HP) dao je suglasnost na odluku Uprave o zaduživanju tvrtke u 2014. godini izdavanjem novih obveznica do ukupnog iznosa od 400 milijuna kuna, objavili su iz HP-a na Zagrebačkoj burzi...

Nadzorni odbor je također je dao suglasnost na odluku Uprave društva o usvajanju srednjoročnog plana poslovanja za razdoblje 2015. - 2019. godine, kao i na odluku Uprave o usvajanju Informacijskog memoranduma Hrvatske pošte.

O tome da namjerava izdati nove obveznice radi restrukturiranja ročnosti duga, HP je izvijestio još krajem rujna. Tada je tvrtka poručila da novim obveznicama kani refinancirati obveznice izdane 31. svibnja 2012., koje dospijevaju na naplatu 31. svibnja 2015. godine.

Nove obveznice bit će uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, a financijski savjetnici u postupku izdanja obveznica i njihovog uvrštenja na službeno tržište su Hrvatska poštanska banka, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, objavio je HP krajem rujna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram