Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2014

Hrvatska pošta sutra odlučuje o plasiranju obveznica teških do 400 mil. kuna

Nadzorni odbor Hrvatske pošte (HP), na sjednici najavljenoj za 22. listopada, treba dati suglasnost na prijedlog Uprave o izdanju obveznica u vrijednosti do 400 milijuna kuna, priopćeno je iz HP-a preko Zagrebačke burze...

Na dnevnom redu sjednice NO-a bit će i Srednjoročni plan poslovanja od 2015. do 2019. godine, kao i Informacijski memorandum HP-a.

O tome da namjerava izdati nove obveznice radi restrukturiranja ročnosti duga, HP je izvijestio još krajem rujna, ali nije naveo iznos izdanja. Tada je tvrtka poručila da novim obveznicama kani refinancirati obveznice izdane 31. svibnja 2012., koje dospijevaju na naplatu 31. svibnja 2015. godine.

Nove obveznice bit će uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, a financijski savjetnici u postupku izdanja obveznica i njihovog uvrštenja na službeno tržište su Hrvatska poštanska banka, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, objavio je HP krajem rujna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram