Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2014

Milanović posjetio Cisco: Nismo mi ovdje došli kupovati Vaše proizvode!

„Velike se promjene događaju u svijetu, kojih možda nismo ni svjesni, i zato je ovo jedno od mjesta u koje treba doći i vidjeti kakvu korist iz toga možemo izvući“, rekao je predsjednik Vlade Milanović nakon posjeta Ciscu, jednoj od najvećih američkih IT kompanija...

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer se, u sklopu svog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, u San Joséu sastao s predsjednikom Uprave i glavnim izvršnim direktorom korporacije Cisco Johnom T. Chambersom. Nakon sastanka, slijedio je sastanak premijera i članova izaslanstva hrvatske Vlade s višim potpredsjednikom korporacije Cisco Chuckom Robbinsom i izvršnim potpredsjednikom korporacije Cisco Wimom Elfrinkom, a predstavnici zainteresiranih hrvatskih državnih institucija i kompanija održali su također paralelne radne sastanke i stručne prezentacije s predstavnicima i stručnjacima iz kompanije Cisco.

Tijekom posjeta kompaniji, u prigodi predstavljanja nove tehnologije, predsjednik Vlade Milanović javio se video-vezom u Cisco Systems u Zagrebu ministru financija Borisu Lalovcu. Naime, predstavnici Cisca prezentirali su hrvatskom izaslanstvu što je tzv 'immersive tele-presence', gdje je polovina ovalnoga stola stvarna i za njim sjede sudionici razgovora, a druga je polovina 'virtualna' i na ekranima se vide sudionici razgovora koji nisu fizički prisutni u prostoriji.

„Velike se promjene događaju u svijetu, kojih možda nismo ni svjesni, i zato je ovo jedno od mjesta u koje treba doći i vidjeti kakvu korist iz toga možemo izvući“, rekao je predsjednik Vlade nakon posjeta Ciscu.

Naglasio je da predstavnici Vlade nisu došli kao kupci i nikakvih ugovora te vrste nema te dodao da je sam razgovor s čelnicima kompanija, „ljudima koji su svjetski prvaci u svom poslu i od kojih možemo imati koristi“, nešto što vrijedi nekoliko dana u Americi. Rekao je i da je to centar svjetske pameti, a „stvari koje se događaju, mijenjaju, a koje započinju ovdje, je nešto u što se treba uključiti na vrijeme“. Također je kazao, što se tiče tehnologija i noviteta koje su prezentirane na sastancima, da su to sve procedure koje povećavaju produktivnost i donose veću zaradu, ali ne prolaze niti bez kompliciranih društvenih dogovora jer utječu na vrstu i broj radnih mjesta. „Ali ako stojimo na mjestu, ništa se neće promijeniti“, zaključio je premijer Milanović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram