Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2014

Londonski javni prijevoz omogućio beskontaktno plaćanje

Visa Europe predstavila je uvođenje beskontaktnih putovanja za Transport for London (TfL), prvu putničku mrežu na svijetu koja prihvaća beskontaktno plaćanje u raznim vrstama javnog prijevoza...

Korisnici TfL-a mogu koristiti svoje Visa beskontaktne kartice za plaćanje vožnji u podzemnoj željeznici, tramvaju, DLR metrou, London Overground te u željeznicama (National Rail services) koje prihvaćaju Oyster kartice. Londonski autobusi prihvatili su beskontaktno plaćanje još u prosincu 2012.

Sandra Alzetta, izvršna direktorica kompanije Visa Europe kaže: “Primjena Visa beskontaktnog plaćanja širom TfL mreže ključan je trenutak za ovaj jednostavan i praktičan način plaćanja. Izuzetno nam je drago što smo imali tako važnu ulogu u izradi i provedi projekta. Od danas TfL prihvaća 40 milijuna Visa beskontaktnih aktivnih kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu a naša je namjera da svakom korisniku s mobilnim uređajem koji podržava Visu također omogućimo plaćanje vožnji u TfL mreži“.

Kako su se korisnici sve više upoznavali s prednostima ovog jednostavnog i praktičnog načina plaćanja tako je korištenje kontinuirano raslo. Od lipnja 2013. do 2014. rast Visa beskontaktnog plaćanja je udvostručen te je dostigao ukupnu vrijednost od gotovo £140 milijuna.

Predstavljanje beskontaktnog plaćanja za Transport for London je još jedan znak povećane potražnje za digitalnim plaćanjima. Visa prati sve veću uporabu, potražnju te interes za digitalnim plaćanjima u Europi. U Poljskoj, Visa beskontaktna plaćanja dostupna su u javnom prijevozu Varšave i Wroclawa od 2012., a u tijeku su i brojni projekti za druge gradove u cijeloj zemlji, ali i dalje.

Alzetta dodaje: “Vidjeli smo nevjerojatan odaziv za beskontaktna plaćanja na primjeru London Bus mreže gdje je ostvareno gotovo 19 milijuna Visa beskontaktnih vožnji od pokretanja usluge 2012. Lansiranje TfL-a bit će još jedan veliki poticaj za korištenje beskontaktnog plaćanja što bi dovelo do trostrukog povećanja koje očekujemo tijekom iduće godine”.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram