Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2014

Hrvatski agri-tech startup Agrivi odlazi na "svjetsko prvenstvo" startupa

Hrvatski agri-tech startup Agrivi izabran je kao hrvatski kandidat za ovogodišnja globalna startup natjecanja World Startup Competition i Creative Business Cup...

Agrivi, sustav za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koji poljoprivrednicima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje, nominiran je od strane Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, hrvatskog predstavnika u inicijativi Startup Nations SNS, a svaka država članica Startup Nations Summita mogla je nominirati samo jedan projekt.

World Startup Competition natjecanje se održava krajem studenog u Seoulu u Koreji kao dio Startup Nations Summit-a u organizaciji Startup Korea, Dream Bank Foundation i Zaklade Kauffman. Creative Business Cup natjecanje je koje se održava u Kopenhagenu od 17. do 19. studenog, a Agrivi je nominiran kao ovogodišnji predstavnik od strane Hrvatske unije malih poduzetnika (HUMP-CROSBU).

„Iznimno smo ponosni što ćemo sudjelovati na ovim prestižnim natjecanjima i drago nam je što će jedan poljoprivredni startup, kao što je Agrivi, predstavljati Hrvatsku. Imamo velika očekivanja, ali naravno da smo svjesni konkurencije koja će biti prisutna. Uvjereni smo u uspjeh našeg projekta i nadamo se kako će biti prepoznat i privući nove investitore i klijente“, izjavio je Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi.

Agrivi je u međuvremenu otvorio ured u Londonu kako bi osigurao investiciju od 10 milijuna kuna potrebnu za internacionalnu ekspanziju i pozicioniranje na agri-tech tržištu vrijednom nekoliko milijardi eura. Agrivi su prvotno podržali hrvatski privatni investitori, od kojih je većina iz Rijeke, tako da je tvrtka trenutno u 100% hrvatskom vlasništvu. Daljnje potrebne investicije se očekuju dijelom od hrvatskih privatnih investitora i tvrtki koje prepoznaju izniman napredak i potencijal projekta te žele podržati njegov internacionalni razvoj, dok se veći dio investicije očekuje od vanjskih investicijskih fondova koji pokazuju značajan interes i s kojima su pregovori već u tijeku, a realizacija se očekuje u narednim mjesecima.

Uprava i razvojni centar će ostati u Kutini, gdje Agrivi trenutno zapošljava visoko obrazovane informatičare, agronome i ekonomiste, a čiji broj bi s realizacijom investicije trebao dodatno rasti. Na vanjskim tržištima, Agrivi će biti prisutan putem vlastitih lokalnih prodajnih ureda i distributera. Pripreme za širenje na tržišta Engleske, Francuske, Italije, Poljske i Rusije su već u tijeku, a širenje je već započelo nedavno objavljenim partnerstvom s distributerom u Nigeriji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram