Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2014

Srpanjska rupa ne postoji, ali smanjen je broj turističkih noćenja

U srpnju je u komercijalnim smještajnim objektima u Hrvatskoj zabilježen porast broja dolazaka turista za jedan posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, dok je broj noćenja smanjen za 2,1 posto, pokazuju prvi podaci koje je danas objavio Državni zavod za statistiku...

U komercijalnim smještajnim objektima u tome je mjesecu bilo 1,4 posto više stranih gostiju nego u istom mjesecu prošle godine, no ostvarili su dva posto manje noćenja.

Kod domaćih turista, u srpnju se bilježi pad dolazaka za 4,1 posto a noćenja za tri posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

U strukturi noćenja stranih turista prema zemlji prebivališta najveći je udio, 14,1 posto, gostiju iz Njemačke. Slijede turisti iz Slovenije, s udjelom u noćenjima od 13,8 posto, iz Češke 9,8 posto, Poljske 8,6 posto, potom Austrije 8,2 posto, Slovačke 6 posto, Nizozemske 5,3 posto i Italije 5,1 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram