Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2014

Nenad Bakić: Srpanjska turistička "rupa" NE POSTOJI!

Naš poznati ulagač Nenad Bakić na svom je blogu objavio tekst kroz koji je pokušao demantirati postojanje tzv. "srpanjske turističke rupe" zbog koje su se mnogi zabrinuli za uspješnost ovogodišnje turističke sezone i nadmašaj prošlogodišnjih rezultata...

"Srpanjska rupa je počela kao neki analitičarski pojam kojim se objašnjava zašto (inače) srpanj nije jako kao kolovoz. Kao, sunce je već jako i u srpnju, ali kapaciteti nisu puni (kao u kolovozu): to je RUPA. To je besmislica, a velikim dijelom vuče korijene iz doba socijalizma kad je srpanj bio ‘glavni mjesec’ za radničku klasu, te iz doba kad je bilo znatno manje kapaciteta u Hrvatskoj", započinje Bakić.

"S lošim vremenom u srpnju, ‘srpanjska rupa’ je počela novi, još besmisleniji život u vulgarnom medijskom prostoru u periodu kiselih krastavaca: počelo je ‘značiti’ kao da je RUPA u stvari okolnost da će ovaj srpanj biti strašno lošiji od prethodnog, kako bi se moglo pisati o ‘krahu sezone’ itd. Kad smo usprkos katastrofalnom vremenu imali svega 0,4% dolazaka i 2% noćenja manje u srpnju (a ukupno prvih 7 mjeseci u pozitivi), to je navodno bio ‘dokaz’ da ‘rupa’ postoji!", nastavlja Bakić koji posljednjih nekoliko mjeseci često piše o svojim ulaganjima u domaći turistički sektor.
Bakić se poziva na službenu MUP-ovu statistiku koja demantira dežurne kritičare, ali i pokazuje postojanje pozitivne "kolovoške grbe".

"Evidento, postoji samo ‘kolovoška grba’ i glavni izazov hrvatskog turizma je kako ju proširti na lipanj, srpanj i rujan", zaključuje Bakić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram