Zatvori
Poslovni Puls
12/08/2014

Hoteli Živogošće postaju dio Todorićevog turističkog carstva

Trgovački sud u Splitu odobrio je sklapanje predstečajne nagodbe za Hotele Živogošće, izvijestili su iz te tvrtke putem Zagrebačke burze...

Na taj način će Ivica Todorić i partneri iz tvrtke Karisma Hotels Adriatic, za samo 21,66 milijuna kuna postati vlasnici većinskog paketa dionica ove hotelske tvrtke.

Hoteli Živogošće trebali su smanjiti temeljni kapital za iznos od 108 milijuna kuna, na iznos od 3,027 milijuna kuna, te smanjiti nominalni iznos dionice sa sadašnjih 370 kuna na 10 kuna.

Istovremeno bi se provelo povećanje temeljnog kapitala, izdavanjem 2.166.000 novih dionica, nominalne vrijednosti 10 kuna svaka, koje bi bile uplaćene u novcu, u iznosi od 21,6 milijuna kuna, a isključivo pravo upisa novih dionica, prema sklopljenoj predstečajnoj nagodbi imala bi Todorićeva tvrtka KHA dva d.o.o.

Time bi Todorićeva tvrtka postala vlasnik 87,73 posto dionica, dok bi svi dosadašnji dioničari ukupno spali na 12,26 posto dionica. Tako bi Todorić za 21,6 milijuna kuna postao vlasnik sedam puta više dionica nego svi postojeći dioničari zajedno.

Izvor: ZSE/Index.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram