Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2014

U Hrvatskoj se trenutno odmara oko 1,2 mil. turista

Na vrhuncu smo turističke sezone. Procjenjuje se da je u Hrvatskoj trenutačno između milijun i sto i milijun i dvjesto tisuća gostiju....

Iza nas su dva, kako ih volimo zvati, najjača turistička vikenda u godini koja su, ako gledamo dolazak turista autocestama - bolji nego lani. Kako smo u srpnju zabilježili minuse, sve su oči sada uprte u kolovoz i posezonu.

Sjeverni Jadran zasad je podbacio, no Split nema problema s manjkom gostiju, a ne zaostaje ni ostatak Dalmacije.

Split ove godine bilježi čak 20 posto više noćenja i dolazaka, bez obzira na loše vrijeme! Dioklecijanov grad gostima ima što ponuditi i po suncu i kiši, danuj i noću. I to je ta čarobna formula koja goste ovdje zadržava, ali i vraća. Večeri i noći obiluju događanjima- ultra, split-beach festival, partiji, zabava za mlade zajamčena. A i za starije ili mirnije: splitsko ljeto, koncerti, bogata gastrousluga, zanimljivi i specijalizirani restorančići po kalama na svakom koraku, nogometne utakmice. Nedostaje samo slobodnih hotelskih kreveta. Privatnici iznajmljuju sve što mogu.

Na sličnu kartu igraju i Trogir i Makarska, također dobro. Makarska je puna puncata, piše HRT čiji video prilog možete pogledati ovdje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram